“Grešna gorica” osvojila “Zlatnu buču”

U organizaciji TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, u nedjelju, 30. kolovoza 2015., u „Grešnoj gorici“ Desinić, održan je prvi izbor najbolje bučnice „Bučnica fest 2015.“

Manifestaciji su nazočili te se prigodnim govorima obratili župan KZŽ Željko Kolar, predstavnica TZ KZŽ Ksenija Tomić i načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin.

Prisutni su također bili načelnici općina Kumrovec i Zagorska Sela, Dragutin Ulama, ujedno i predsjednik TZ područja i Željko Kodrnja.

Cilj manifestacije Bučnica fest je promocija zagorske tradicionalne kuhinje i promocija ugostiteljske ponude općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela te samim time i promocija Krapinsko-zagorske županije. Plan je da se svake godine manifestacija održi kod drugog ugostiteljskog objekta, članova TZ područja. Sljedeće godine, na sudjelovanje na natjecanje će biti pozvani i svi ostali zainteresirani iz KZŽ.

Ove godine, za titulu najbolje bučnice natjecali su se: Villa Zelenjak – Ventek, Seoski turizam Šumak, Restoran Grof Ratkay, Seoski turizam Masnec, Caffe bar Katarina, Hostel Kumrovec, Vinotočje Hajduk, Seoski turizam Trsek i Grešna gorica.

Ocjenjivački sud u sastavu: Zdravko Klanjčić, Draženka Grah i Martina Maček ocijenio je da je najbolju bučnicu pripremio Seoski turizam Grešna gorica te je osvojio „Zlatnu buču“. Prigodne poklone i priznanje, predstavniku Grešne gorice Matiji Podboju, predali su Ksenija Tomić i Dragutin Ulama.

Osim bučnica, posjetitelji su mogli degustirati i kupiti i druga jela od buča. Ugostitelji koji su se natjecali za „Zlatnu buču“, ali i ostali izlagači, ugodno su iznenadili kulinarskom kreativnošću te oduševili mnogobrojne posjetitelje novim okusima.

Bila je organizirana ponuda domaćih proizvođača licitara i medenjaka, suhomesnatih proizvoda, sira i meda.

Pobjednica ovogodišnje manifestacije „Babičini kolači“, Nada Zgorelec nudila je svoj pobjednički kolač „Gostovanjsko prase“.

Prikazan je kovački zanat, moglo se voziti kočijom Jože Ilića, gađati lukom i strijelom, razgledati izložbu životinja, zaplesati uz domaću glazbu grupe „Za kaj“ i uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi Grešne gorice.

Posebno atraktivna bila je izrada bučnice pred posjetiteljima uz šaljive komentare voditelja programa Milivoja Dravinca.

Program Bučnica festa 2015., počeo je pjesmom „Vu plavem trnaci“ u izvođenju Katarine Lončar, a svoj doprinos uspješnosti manifestacije dali su članovi i članice udruga kuburaša i mažoretkinja iz Desinića i KUD-a Horvatska.

DSC01312 DSC01436 DSC01283 DSC01280 DSC01331 DSC01346

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati

Skip to content