Politika privatnosti

Ukratko o politici privatnosti

Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili, bili oni naši klijenti ili ne. Podatci su odgovornost te se moraju prikupljati i obrađivati samo kada je to neophodno.

U cilju zaštite Vaše privatnosti, na sve podatke koji su nam izravno dostupni primjenjujemo ova načela poslovanja:

 • Ne prikupljamo više informacija nego je potrebno;
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene;
 • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nije potrebno;
 • Kontinuirano provjeravamo jesu li Vaši podatci sigurno pohranjeni;
 • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke, osim podataka za koje ste nam izričito dali pisani pristanak.
 • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama, osim anonimiziranih podataka prikupljenih temeljem kolačića iz ove Politike privatnosti;
 • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje, osim kada nam to dopuštaju anonimizirani podatci prikupljeni putem kolačića koje ste prihvatili, a proizlaze iz ove Politike privatnosti;
 • Ne vršimo praćenje posjeta našem mrežnom sjedištu, osim kada pristanete na ugradnju kolačića trećih strana temeljem ove Politike privatnosti;
 • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju, osim podataka prikupljenih temeljem kolačića iz ove Politike privatnosti;

Kao društvo koje profesionalno pruža usluge na tržištu Republike Hrvatske, Europskom gospodarskom prostoru i izvan njega, posvećeni smo između ostalog i promicanju svijesti o privatnosti i potpunoj usklađenosti s Općom uredbe o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679), te smo slijedom toga donijeli ovu Politiku privatnosti koja ima za cilj pomoći Vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Ovo mrežno sjedište, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirano je sa svrhom usklađenosti s nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti pojedinaca te će se kontinuirano ažurirati.

Redovito unapređujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu Vaše privatnosti.

Kako i koje Vaše podatke prikupljamo?

Iako možete koristiti naše mrežno sjedište bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem naše adrese elektroničke pošte, Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela prikuplja informacije o Vama.

Informacije koje ispunite (osobni podatci kao što su Vaše ime, adresa elektroničke pošte, organizacija) ili nam pošaljete izravnom elektroničkom poštom bit će obrađene i pohranjene kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev.

Naše mrežno sjedište nije namijenjeno osobama mlađima od 16 godina, a ukoliko ste mlađi od 16 godina, utoliko Vas molimo da nam ne dajete svoje osobne podatke bez pisane privole Vaših roditelja.

Voditelj obrade

Voditelj obrade ovog mrežnog sjedišta i Vaših osobnih podataka je:

Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela
Josipa Broza 12
HR-49295 Kumrovec
Republika Hrvatska

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje podataka?

Kriteriji koje voditelj obrade koristi za određivanje razdoblja skladištenja osobnih podataka usklađeni su sa zakonski propisanim rokovima o čuvanju pojedinih kategorija osobnih podataka. Nakon isteka zakonski propisanih rokova za čuvanje osobnih podataka, odgovarajući podatci rutinski se brišu iz podataka ispitanika. Određeni osobni podatci mogu biti uključeni u povijesne sigurnosne kopije koje u sebi sadrže i kombinaciju podataka za koje je istekao zakonski propisani rok o čuvanju podataka i podataka koje je potrebno i dalje čuvati. U takvim slučajevima osobni podaci neće biti obrisani iz sigurnosnih kopija.

Vaše osobne podatke, koje nam dostavite slanjem elektroničke pošte na adrese elektroničke pošte na domeni tz-kumrovec-desinic-zagorskasela.hr čuvamo do daljnjeg. To radimo kako bismo, u slučaju da poželite nastaviti već započetu suradnju s nama, imali dostupne informacije iz perioda kada smo već surađivali.

Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade te brisanje Vaših osobnih podataka slanjem zahtjeva na adresu tz.podrucja.kdzs@gmail.com.

Kako ćemo koristiti Vaše podatke?

Informacije o Vama prikupljamo u svrhu da bismo Vas kontaktirali i odgovorili na Vaš zahtjev te u svrhu naše poslovne suradnje. Zadržavamo pravo slanja elektroničke pošte o ostalim uslugama za koje mislimo da bi mogle biti u Vašem interesu.

Osobni podatci obrađuju se i pohranjuju od strane Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i u najmanjem nužnom opsegu na strani naših referentnih pružatelja cloud usluga, usluga elektroničke pošte i web hostinga koji se nalaze unutar EU.

Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela neće nikada dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom neovlaštenom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

 
Informacijska sigurnost

Kada Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podatci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podatcima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke, fizičke i procesne mjere. Osiguravamo najvišu razinu zaštite podataka, kako za našu internu poslovnu dokumentaciju, tako i za Vaše osobne podatke.

 
O poslužitelju našeg web sjedišta

Ovo web sjedište je smještena pri referentnom pružatelju usluga web hostinga u EU, koji također provodi mjere zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti. Sav promet (prijenos datoteka) između ovog web sjedišta i Vašeg web preglednika je enkriptiran i isporučen putem HTTPS razine.

 
Unaprijeđenje ove Politike privatnosti

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, Vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena pravila koja mogu utjecati na Vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

 
U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:
 • pristupa svim osobnim podacima koje je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela prikupila o Vama,
 • ispravljanja osobnih podataka koje Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela ima o Vama,
 • brisanja osobnih podataka koje je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela prikupila o Vama,
 • ograničavanja obrade Vaših osobnih podataka od strane Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela,
 • prigovora na obradu Vaših osobnih podataka od strane Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, ili
 • zahtjeva za Vašim osobnim podacima koje je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, utoliko budite slobodni poslati elektroničku poštu na tz.podrucja.kdzs@gmail.comili poslati svoj zahtjev na adresu:

Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela,
Josipa Broza 12
HR-49295 Kumrovec
Republika Hrvatska

a mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku, potpuno besplatno.

 
Pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu

Ukoliko smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita, utoliko u svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU u kojoj imate uobičajeno boravište ili mjesto rada.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog nadzornog tijela su:

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

Adresa: Selska cesta 136, HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

Adresa elektroničke pošte: azop@azop.hr

Mrežno sjedište: http://www.azop.hr

 
Skip to content