Prezentacija na turističkom sajmu Natour Alpe-Adria, 1.02.2018, Ljubljana

 

mb natour3

Natour Alpe – Adria, Ljubljana

U suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani, Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, koja predstavlja turističku destinaciju „Po plavem trnaci“, Muzeji Hrvatskog zagorja i općine Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, predstavili su svoju turističku ponudu na turističkom sajmu Natour Alpe Adria u Ljubljani, dana 1. veljače 2018.
U centralnom dijelu sajmenog prostora, Hrvatska turistička zajednica je predstavljala hrvatsku turističku ponudu.
Nakon suradnje u projektu promocije hrvatskog kontinentalnog turizma koju je vodila direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani, Metka Bradetić, a koja je realizirana s Televizijom Slovenija, dogovorene su određene aktivnosti sa ciljem promocije destinacije „Po plavem trnaci“ u Sloveniji. Rezultat navedenih aktivnosti je prezentacija na Natour Alpe-Adria.
Na prezentaciji namijenjenoj novinarima, turističkim agentima i posjetiteljima sajma, bila je prisutna gospođa Božena Leš, opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, direktorica predstavništva HTZ-a u Ljubljani Metka Bradetić, Drago Bulc – predsjednik Udruženja turističkih novinara Slovenije, predstavnici medija, turističkih agencija i ostali zainteresirani za turističku ponudu Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela te Krapinsko-zagorske županije u cjelini.
Na incijativu direktora Turističkog ureda TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, Milana Kladničkog, bio je to prvi nastup na kojem su zajedno sudjelovali u prezentaciji svojih turističkih vrijednosti općine Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, Muzeji Hrvatskog zagorja, predstavnici ugostitelja, proizvođača hrane, uzgajivača konja i drugi.
Pozdravni govor i predstavljanje prisutnih održala je Metka Bradetić.
U ime Općina, u čijoj delegaciji su bili načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, zamjenik načelnice Općine Zagorska Sela Mirko Maček, predsjednik Općinskog vijeća općine Kumrovec Tomica Broz, načelnik Općine Desinić i ujedno predsjednik Turističke zajednice područja Zvonko Škreblin, pozdravio je sve prisutne te ih upoznao o osnovnim značajkama i povijesti općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela.
U predstavljanju turističkih atrakcija i turističke ponude u cjelini, za koju se može kazati da ima obilježja kulturnog, ruralnog, gastro, ali i aktivnog turizma, direktor Turističkog ureda Milan Kladnički, iznio je podatak da su najveći broj dolazaka i noćenja od stranih turista u 2017. na njihovom području ostvarili upravo turisti iz Republike Slovenije te im na ovaj način turistički djelatnici žele zahvaliti na povjerenju i uvjeriti ih da postoje dobri razlozi za ponovni dolazak.
Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, Nadica Jagarčec u svojoj prezentaciji, upoznala je prisutne o djelokrugu Muzeja. Isti su u 2017. privukli više od 200 tisuća posjetitelja.
Muzej „Staro selo“ Kumrovec, predstavila je voditeljica Muzeja, Tanja Brlek.
Prezentaciji je prisustvovala i voditeljica Dvora Veliki Tabor, Renata Dečman.
Turistički ured je potaknuo ponovno, nekad uspješnu suradnju OŠ Josipa Broza iz Kumrovca i OŠ Danile Kumar iz Ljubljane te su ravnateljice škola Željka Töpfer, nakon kratkog posjeta OŠ Danile Kumar i Mojca Mihelič bile prisutne na prezentaciji i dogovorile oblike daljnje suradnje.
Stol prepun domaćih specijaliteta uredile su Dora Greblički Kos (Villa Zelenjak-Ventek) i Lidija Kecur (Restoran Ratkay), a svoje su proizvode još donirali: Klet Grešna gorica, Hostel Kumrovec, Seoski turizam Šumak, Seoski turizam Masnec, Vinotočje Hajduk, Kod Starog d.o.o., Mini mljekara Veronika, opg Josip Firšt, opg Vladimir Ljubić, opg Miljenko Cvek, opg Ivica Broz, opg Ivan Mikša i opg Dragutin Štefan.
Vinarija Prekratić predstavila je svoja vina, a vlasnici Milivoj i Josip Prekratić odgovarali su na brojna pitanja o proizvodnji vina u Hrvatskom zagorju.
Podršku ovoj prezentaciji u Ljubljani dala je i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije koju je predstavljala Martina Belina, viši stručni suradnik na poslovima promocije i provedbe Master plana razvoja turizma.
Voditeljica ugostiteljske tvrtke Kod Starog d.o.o. iz Kumrovca, Zlatica Dlesk, koordinirala je podjelu promotivnih materijala i poklona koje su osigurali Muzeji Hrvatskog zagorja.
Prisutnima je bila na raspolaganju virtualna vožnja biciklom stazama Hrvatskog zagorja.
U prezentaciji su sudjelovali i Tomica Fiket, uzgajivač konja te Tomislav Drempetić, djelatnik Muzeja Hrvatskog zagorja.
U kulturno umjetničkom dijelu nastupili su: Plesna družba Veronika Desinićka i Etno udruga Zipka.

 

mb natour5 mb natour6 mb natour

 

DSC_0181 svi DSC_0145 DSC_0147 DSC_0194 DSC_0151 DSC_0157 DSC_0155 DSC_0153 DSC_0187 DSC_0166 DSC_0165 DSC_0174 DSC_0160

Moglo bi vas zanimati

Skip to content