Radionica: Turistička interpretacija u kulturnom turizmu

DFabijanic_5180

U petak, 29. 09. 2017., u Dvorcu Miljana u Miljani, održana je edukativna radionica na temu Turistička interpretacija u kulturnom turizmu.
Turistički ured TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, u nizu aktivnosti koje poduzima sa ciljem razvoja svijesti o značaju očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda te uključivanja u turističku ponudu bio je organizator navedene radionice.
Program radionice je bio namijenjen nositeljima turističke ponude, zaposlene u sustavu turističkih zajednica, lokalnoj i regionalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim za razvoj turizma i drugim. Na istu se odazvalo maksimalan broj predviđenih polaznika iz cijele Krapinsko – zagorske županije.
Na početku, sudionike radionice su pozdravili Milan Kladnički u ime Turističke zajednice i Danijela Maček, predsjednica Općinskog vijeća Općine Zagorska Sela.
Ovu izuzetno zanimljivu i korisnu radionicu vodila je dr. sc. Romana Lekić, pomoćnica dekana na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu gdje radi i kao nositeljica i predavačica na kolegijima iz odnosa s javnošću u turizmu te odnosi s javnošću u kulturi.
Program radionice je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice, dodijeljenih sukladno uvjetima i kriterijima Javnog poziva za kandidiranje programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini, sredstvima Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i donacijom tvrtke Kamgrad objekti.
Uz ugodnu atmosferu i iznošenje konkretnih ideja za nove turističke projekte i programe koje su iznosili polaznici radionice i zaključak da su takve radionice dobrodošle, načelno je dogovorena suradnja između Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment u Zagreb i Turističkog ureda Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela – turističke destinacije Po plavem trnaci.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

NAJAVA DOGAĐANJA

29. rujna 2017., Dvorac Miljana, s početkom u 9,00 sati

Edukativna radionica: Turistička interpretacija u kulturnom turizmu

Cilj edukacije:

Upoznavanje turističke interpretacije kao sredstva koje služi oživljavanju destinacije te tko su to interpretatori – nositelji turističke ponude i zašto imaju ključnu ulogu u prezentiranju sadržaja i destinacije energije koja će izdvojiti destinaciju od konkurencije. Kako koristiti „piramidu iskustva“ i pružiti turistički doživljaj koji je autentičan i drukčiji.

Predavač: dr. sc. Romana Lekić, prof. v. š.

Dr. sc. Romana Lekić usavršavala se kao znanstvenica kroz doktorski znanstveni studij iz kulturne antropologije te stručnu edukaciju za dramskog, plesnog i art pedagoga. Zaposlena kao pomoćnica dekana na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu gdje radi i kao nositeljica i predavačica na kolegijima iz odnosa s javnošću u turizmu te odnosi s javnošću u kulturi. Dugo godina radila je kao prodekanica za razvoj i predstojnica Katedre turizma na Veleučilištu VERN’ u Zagrebu, gdje je bila i nositeljica mnogobrojnih kolegija i voditeljica odjela za permanentno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Program radionice je namijenjen za nositelje turističke ponude u destinaciji, predstavnike turističke industrije, turističke agencije, vodiče, pratitelje, animatore, zaposlene u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim za razvoj turizma. Sufinanciran je sredstvima Hrvatske turističke zajednice, dodijeljenih sukladno uvjetima i kriterijima Javnog poziva za kandidiranje programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017., sredstvima TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i donacijom tvrtke Kamgrad objekti.

Kratak opis:

Radionica se sastoji od dva radna bloka po 90 minuta:

09:00 – 10:30 radni dio

10:30 – 11:00 pauza za kavu

11:00 – 12:30 radni dio

 Teme koje će se obrađivati: Turistička interpretacija kao dodana vrijednost u ponudi destinacije, Interpretacija kao oblik komunikacije, Interpretacija kao oblik brige za turiste s namjerom odgoja njihova ponašanja i održavanja njihova stalnog entuzijazma za određene turističke aktivnosti i doživljaje i druge.

Prijave na radionice šalju se na adresu:  tz.podrucja.kdzs@gmail.com  do 27. rujna 2017.

Obrazac_Prijavnica_radionica 2017 Miljana 

Organizator: TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela

 

 

Moglo bi vas zanimati

Skip to content