Zagorska svadba

U prostoru Muzeja “Staro selo” Kumrovec očekuje nas novo, jubilarno izdanje tradicionalne kulturne manifestacije

Lipanj u Kumrovcu donosi mnoštvo događanja vezanih uz tradicijski izričaj Sutlanskog kraja. Posebno atraktivno događanje koje očekuje posjetitelje je kulturna manifestacija “Zagorska svadba” koja ove godine slavi 40 godina svoga postojanja, a odvijat će se u subotu, 17. 6., u prostoru Muzeja “Staro selo” Kumrovec.

Otvaranje manifestacije započinje u 16,00 sati nastupom Dječjeg vrtića “Jaglac” u Muzeju “Staro selo” Kumrovec, a od 16,30 sati posjetitelje očekuje povorka i prikaz „Zagorske svadbe“. Glavni izvođači “Zagorske svadbe” uz Etno udrugu “Zipka” su Klapa “BRV”, Ženska vokalna skupina “Sotelia” te KUD “Ulika” iz Fažane, dok će u 18,00 sati na glavnoj pozornici nastupati Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić iz Zagreba.

„Zagorska svadba“ jedna je od najstarijih manifestacija u Krapinsko-zagorskog županiji, a osmišljena je s ciljem prezentacije i očuvanja tradicijskih svadbenih običaja i folklornog izričaja Hrvatskog zagorja.

Oživljavanjem folklorne tradicije u turističke svrhe pokazujemo težnju za očuvanjem vlastite povijesne i kulturne baštine, pa vas tako dragi posjetitelji 17. 6. 2023. u Kumrovcu očekuje bogat kulturni program i gastronomska ponuda našega kraja – pozivaju na jubilarnu, 40. „Zagorsku svadbu“ organizatori.

Moglo bi vas zanimati

Skip to content