10.INA Rally Kumrovec – Zagorska Sela

Screenshot_20210831-112235_Facebook

Nakon devet uspješnih izdanja Rallya Kumrovec, počeli smo s  jubilarnim, desetim izdanjem INA Rally-ja Kumrovec-Zagorska Sela, u subotu 04.09.2021. dobiti ćemo slavodobitnika na uskim zagorskim brzincima.

Rekorder je, zasad, Janos Szilagyi, koji je tri puta pobjeđivao u Mitsubishi Lanceru Evolution IX, a 2013. godine povukao se iz natjecanja zbog bolesti suvozača u trenutku dok je vodio. Jedini Hrvat koji je osvojio Rally Kumrovec je Daniel Šaškin koji je u Mitsubishi Lanceru Evo X slavio baš 2013. Posljednjih godina dominirali su Austrijanci. Njihov je niz počeo 2017. prvom od dvije vezane pobjede Nikija Mayra-Melnhofa u Fordu Fiesti R5. Uslijedila su slavlja Hermanna Neubauera (Ford Fiesta R5) i Simona Wagnera (Škoda Fabia R5 Evo). Krisztian Hideg posljednji je natjecatelj kluba organizatora AK Delta Sport iz Zagreba koji je pobijedio u Kumrovcu. Učinio je to 2016. godine u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Jedini suvozač koji ima dvije pobjede je Botond Csanyi. Iako je Rally Kumrovec uvijek otvarao domaću sezonu, ove je godine zbog WRC natjecanja Croatia Rally pomaknut u rujan. Upravo u Kumrovcu održan je finale Croatia Rallya – Powerstage koji je donio rijetko viđenu dramu, a našim stazama još jednu prepoznatljivu točku – Evansov zavoj. Ove godine nalazit će se na trasi Shakedowna koji je na rasporedu u petak, 3. rujna.

Ovogodišnje natjecanje trajat će dva dana, a u petak će se nakon shakedowna voziti dva brzinska ispita na parkiralištu Termi Tuhelj. Subota donosi još šest brzinaca na području Kumrovca i Zagorskih Sela, a start i cilj održat će se u Muzeju “Staro selo”. Jubilarni, 10. INA Rally Kumrovec bodovat će se za FIA Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba. Ukupna dužina itinerera iznosi 161,48 kilometara od čega 76,09 km otpada na brzinske ispite.

Vidimo se u Kumrovcu i Zagorskim Selima na zagorskim bregima uz bogatu ugostiteljsku ponudu! (D.L)

Moglo bi vas zanimati

Skip to content