Bučnica fest, Kumrovec 2021.

“BUČNICA fest” ove je godine održana u Kumrovcu u sklopu festivala “Eko, etno, fletno”.

Tjedan bogat zbivanjima u Kumrovcu u okviru manifestacije ”Eko, etno, fletno” jučer je doživio svoj vrhunac održavanjem 6. po redu “Bučnica festa”. Natjecanje u spremanju bučnice vratilo se nakon dvije godine na veliko zadovoljstvo posjetitelja koji su Kumrovec posjetili u velikom broju, te uživali u ugostiteljskoj ponudi i glazbenom programu. Na “Bučnica festu” sudjelovalo  je 11 natjecatelja, a žiri na čelu s velikim promotorom zagorske kuhinje Tomislavom Špičekom , Martinom Geršak  i Ankicom Vinković, nije imao nimalo lak zadatak odabrati najbolju bučnicu. Uz izlagače i brojne atrakcije, posjetitelji su uživali u okusima naše tradicije, bučnice i raznih  kolača od buča. 

Naposljetku, Seoski turizam “Šumak” svojom je bučnicom osvojio „Zlatnu buču“, drugo mjesto zauzeo je Hostel Kumrovec, a treće gostionica “Kod Starog”. Dodijeljena je i „Mala buča“ za udruge, koju je osvojila slovenska Udruga Kmetic iz Bistrice ob Sotli, drugo mjesto osvojila je Etno udruga “Zipka”, a treće Društvo Naša djeca Zagorska Sela.

Odličnu atmosferu pod šatorom na trgu u Kumrovcu dodatno je ugrijala “Večer harmonike heligonke…” na kojoj su glazbeni asevi iz Zagorja i susjedne Slovenije  raspjevali i rasplesali publiku odličnom svirkom na frajtonericama.

Manifestaciji koja je održana uz pridržavanje epidemioloških mjera i COVID redare prisustvovali su načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, ravnateljica Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i EU fondove Natalija Havidić, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, saborski zastupnik Predrag Štromar, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te načelnici susjednih općina.

Hvala svima koji su bili dio priče i tradicije u najpoznatijem selu na svijetu! (D.L.)

 4 (1)

 

Moglo bi vas zanimati

Skip to content