Šahovski turnir “Mladi i šah”, 13. svibnja 2017., Kumrovec

dav

Međunarodni šahovski susret „Mladi i šah“ u Kumrovcu

Udruga “Inicijativa za razvoj Općine Kumrovec” u suradnji sa Šahovskim klubom Zelenjak iz Klanjca i Šahovskim klubom Šmarje pri Jelšah (Slovenija) organizira 13.05.2017. (subota) u Kumrovcu međunarodni šahovski susret mladih na otvorenim prostorima – u Starom selu Kumrovec, kod Hostela Kumrovec, na prostoru ispred Trgocentra i kod vanjskog šaha na prostoru Krčme kod Starog. Susret se održava pod nazivom “Mladi i šah”, a počinje u 9,30 sati. Ove godine obuhvatiti će mlade šahiste Hrvatske i Slovenije, ponajprije s obje strane Sutle, a od iduće godine širiti će se i na mlade drugih zemalja i postati tradicionalan.
Mladi će biti podijeljeni u više kategorija prema kriteriju starosti. Uz takmičarski, susret ima i edukativni karakter, budući će uvertira susretu biti predavanje nekog od velemajstora ili teoretičara šaha o šahovskoj igri, te odigravanje šahovske partije dvojice velemajstora, jedan iz Slovenije i jedan iz Hrvatske, na vanjskom šahu u prirodi s velikim figurama.
Na kraju manifestacije najbolji će biti nagrađeni medaljama, a klubovima ili školama iz kojih će sudjelovati mladi šahisti bit će dodijeljena priznanja za uspješan rad s mladima.
Ove godine organizaciju turnira pomažu muzej Staro selo Kumrovec, Hostel Kumrovec, tvrtka Staro Selo d.o.o. (Krčma kod Starog), “Štefan”, Risel i Trgocentar.
Kontakt:: ihrastov@gmail.com 098/266-281
srecko.blazicko@gmail.com 091/2050555
info@hostel-kumrovec.hr 091/9372051

Autor teksta:

Predsjednik
Dr.sc. Ivica Hrastović, prof.

Moglo bi vas zanimati

Skip to content